tirsdag 1. april 2008

eventyr

1 trinnet, hadde eventyr som tema, og hva er vel bedre da, enn å lage sitt eget dukketeater. Det bel bestemt at de skulle bruke de tre bukkenebruse til prosjektet. Alle elevene fikk hver sine tre bukker og ett troll de skulle fargelegge og lime på tynn papp (for at de skulle bli tykkere).
Harald og Rune Vidar skaffet kartonget, som ble malt. Dette var en prosess som falt i god jord, for elevene ville ikke ha friminutt.

Elevene ble delt inn i grupper på 4, og de ødve og øvde. Siste uken hadde vi fremvisning, der alle gruppene viste frem sitt dukketeater for de andre. Dette gikk knirkefint, og selv de som ikke liker å snakke forran andre, fremførte som om de ikke hadde gjort annet :-)

3 kommentarer:

Christin sa...

Hei Lone.
Så kjekt med dukketeater! Spennende å høre at dere fikk det til på et så lavt trinn som første. Det er helt klart at elevene liker å holde på med ting som har med musikk, lek og dramatisering å gjøre. De utvikler seg mye gjennom dette, og som du sa, så tødde selv de elevene som vanligvis ikke pleier å snakke så mye fram.

Helle sa...

Hei Lone :)
Dette hørtes ut som et veldig spennende prosjekt.
Kjekt å høre at elevene var så engasjerte som de var. En ting må være å sitte å høre på eventy, men enda kjekkere må det vel være når de så får være med å dramatisere det.

Helle :)

Linn Jakobsen sa...

Hei Lone:) Dette hørtes ut som en spennende måte og arbeide med, og jeg er glad det gikk knirkefritt. Det ble en varierende time, som jeg tror elevene fikk godt utbytte av:)